Steve Marriott : zijn Uitmuntende Bijdrage aan de Britse Muziek

The Small Faces zijn vooral in Engeland ongelooflijk populair geweest en dat was met name te danken aan zanger en basgitarist Ronnie Lane en zanger en gitarist Steve Marriott.
foto - Vinyl-Lp : steve_marriottDat de groep enigszins in de vergetelheid is geraakt is vooral te wijten aan het feit dat de heren er een gewoonte van maakten om heibel te schoppen met hun platenmaatschappijen. In 1969 loopt Steve Marriot boos van het podium af tijdens een concert om niet meer terug te keren. De groep vult de leemte met de dan nog onbekende Ron Wood en Rod Stewart. Al snel veranderen ze de groepsnaam in The Faces, maar het heilige vuur is eruit en in 1970 is het eind van de groep een feit. Marriott overlijdt op 20 april 1991 als gevolg van een brand, wellicht veroorzaakt door een brandende sigaret, die door zijn 16e eeuwse huis in Arkesden, Essex raast. Postuum ontvangt hij later de Ivor Novello Award in 1996 voor zijn Uitmuntende Bijdrage aan de Britse Muziek, en hij staat in Mojo genoteerd als een van de top-100 beste zangers van deze tijd.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl