Heeft Graceland bijgedragen tot de afschaffing van de apartheid?

In 1984 kreeg Paul Simon van een vriend een cassette met daarop onbekende muziek. Later bleek het Zuid-Afrikaanse muziek te zijn, die in Amerika nauwelijks verkrijgbaar was vanwege de culturele boycot wegens de apartheid. foto - Vinyl-Lp : paul_simonPaul was helemaal wég van de muziek en besloot naar Zuid-Afrika te gaan om een paar opnamen te maken. Dat mocht eigenlijk helemaal niet (je mocht in die tijd als Westerse artiest niet naar Zuid-Afrika vanwege diezelfde boycot), maar Paul deed het tóch. En dat was maar goed ook. Het leverde hem namelijk, naast heel wat politieke controverse, ’Graceland’, een van de bestverkochte albums van de jaren ’80 op. Hij maakte het album samen met Ladysmith Black Mambazo en bracht hierdoor de Afrikaanse volksmuziek van deze groep onder de aandacht van het grote internationale publiek. De muziek werd onderdeel van de strijd tegen de apartheid.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere