Bach, een inspiratiebron voor de Classic Rock

Paul Simon baseerde in 1974 zijn American tune op een passage uit de Matthäus Passion. foto - Vinyl-Lp : BachDaarmee was Simon niet de eerste popmuzikant die zich liet inspireren door het werk van Johann Sebastian Bach. De Engelse popgroep Procol Harum gebruikte het Air van Bach in 1966 als basis voor de hit A whiter shade of pale. Jethro Tull haalde een vergelijkbare stunt uit met Bachs Bourée. Blackbird van het The White Album uit 1968 ontstond uit de vereenvoudigde vorm van dit zelfde nummer. Zelfs bij All you need is love is een thema van Bach verwerkt, zij het overstemd door Glenn Millers In the mood. De klassiek geschoolde popgroep The Nice en zeker Emerson, Lake And Plamer, maar ook Yes en in Nederland Ekseption en Thijs van Leer zijn voorbeelden van Bach aanhangers.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere