Vaste gitarist van Elvis overleden

De vaste gitarist van Elvis Presley, Scotty Moore, is dinsdag in zijn woonplaats Nashville op 84-jarige leeftijd overleden.

Pionier van de rock-'n-roll

Scotty MooreMoore werd gezien als een van de pioniers in de rock-'n-roll en werd afgelopen november vereeuwigd in de Memphis Music Hall of Fame. Keith Richard van The Rolling Stones zei tijdens die ceremonie dat het Moore was die hem inspireerde zijn akoestische gitaar te verruilen voor een elektrische.
Moore speelde onder andere mee bij de eerste hit van Elvis, That’s All Right (Mama) maar ook bij andere wereldhits als Heartbreak Hotel en Hound Dog. Moore werd door de platenproducer Sam Phillips in 1954 bij de band van de toen nog onbekende Elvis Presley gehaald. Hij speelde daarna bijna tien jaar in de groep. Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere