Ringo Starr heeft zijn White Album voor een record bedrag verkocht

Ringo heeft zijn exemplaar van de mono versie van The White Album uit 1968 met het nummer 0000001 voor 710000 euro verkocht.

Ringo Starr

Opbrengst naar liefdadigheid

Dit was al op 5 december 2015 op een veiling in Los Angeles maar het is deze maand pas bekendgemaakt door het Guinness recordboek dat het om een recordbedrag gaat. 
Alle (oude) exemplaren van The White Album zijn met een nummermachine van een cijfer voorzien. Hoewel het niet helemaal zeker is dat het ook echt de volgorde van persen is, wordt alom aangenomen dat de eerste vier nummers in handen kwamen van de bandleden. Starr had zelfs nummer 0000001; het ‘eerste’ dus.
Het bedrag is het hoogste dat ooit voor een vinyl album betaald is. Het vorige record stond op 274000 euro voor een Elvis plaat. Het is dus een verpletterde verbreking van het record. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.
De opbrengst gaat naar zijn liefdadigheidsstichting de Lotus Foundation.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere