Radio Ruberto

car radioHet is kiezen: een continue ruis of buitenlands gebrabbel en de hoop op hier en daar een herkenbaar nummer. Op weg naar werk, vrienden of familie zet ik graag nog eens de radio aan, maar op vakantie is het altijd een beetje afzien.

Tuurlijk, we hebben genoeg muziek te draaien. Platen die we voor dit soort gelegenheden op cd of usb-stick zetten. Classic rock te over waar we de reis mee kunnen vullen. Maar zoals het mijn man alleen maar om de muziek gaat, vind ik het af en toe wel lekker om wat geklets tussendoor te hebben.

Raad de plaat

Mijn vader deed dat vroeger heel slim op onze vakanties. Die maakte speciaal voor tijdens de reizen zijn eigen radioprogramma. Tien bandjes vol met "Radio Ruberto": een top 250 van classic rock songs, aangekondigd door mijn vader - á la Top 2000. Van Genesis tot Bruce Springsteen. Van Shocking Blue tot Yes. En niet alleen dat. Tussen de platen door trakteerde hij ons op items als 'Nieuws van het jaar...", "Zoekplaatje" (ofwel raad de plaat aan de hand een cryptische omschrijving) en leuke jingles die hij zijn eigen kinderen liet inspreken. Denken we terug aan die tijd, dan horen we allemaal nog de woorden 'effe wachten...', waarop de woorden ' pizza' volgden, uitgesproken door mijn broertje, toen 2 jaar oud.

Fleetwood Mac

Op lange reizen - of dat nu op vakantie was of niet - vermaakten we ons altijd met muziek. Zo maakten we geregeld teams, jong en oud door elkaar, en deden we wedstrijdjes. Degene die het eerste de zanger en de titel raadde, kreeg een punt. In het begin won mijn vader nog, maar jaren later gingen zijn kinderen hem voorbij. Ook wij kenden ondertussen onze classics. Al haalden we The Animals en The Kinks nog wel eens door elkaar. En ik moet erkennen: Fleetwood Mac herken ik nog steeds niet, hoe hard ik de nummers ook meezing.

Doors liefhebber

Later als tiener en groot Doors liefhebber mocht ik samen met mijn vader voor dj spelen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Het nieuws voorlezen ging vaak haperig en moest geregeld over. En ik zal nooit meer vergeten dat de zus van Michael Jackson Latoya heet en niet Layota. Maar het was ook een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier aan terug denk. Nu volwassen rijd ik nog steeds geregeld met de radio aan. En hoewel ik het niet zo snel zelf zou maken, verlang ik nog wel eens met weemoed terug naar "Radio Ruberto".Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere