Platenmaatschappij zag Bohemian Rhapsody niet zitten

Bohemian Rhapsody van Queen wordt algemeen beschouwd als één van de beste popnummers aller tijden. foto - Vinyl-Lp : queenOver de precieze betekenis van de tekst is weinig bekend; Freddie Mercury hield er niet van om in interviews zijn tekst uit te leggen. De ouders van Freddie waren aanhangers van het Zoroastrianisme. Woorden als "Bismillah" hebben een betekenis in die godsdienst. Mercury groeide op in Zanzibar, maar moest om politieke redenen verhuizen naar Engeland. De tekst zou ook over de vlucht uit zijn thuisland kunnen zijn. De platenmaatschappij zag het helemaal niet zitten dat dit nummer - ruim langer dan de gangbare drie minuten - zou worden uitgebracht op single. Freddie Mercury gaf een kopie aan zijn goede vriend, radio DJ Kenny Everet, en zei (met een knipoog) dat hij het nooit in zijn show mocht afspelen. Everet deed, naar Mercury’s verwachting, precies het tegenovergestelde, en draaide uiteindelijk het nummer veertien keer op een dag. Andere radiostations begonnen toen ook het nummer uit te zenden. Het succes van "Bohemian Rhapsody" was voor een groot deel ook te danken aan de legendarische videoclip.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere