Whiter shade of pale : klassieker, maar van wie en over wat?

In april van 1967 had nog vrijwel niemand gehoord van wat toen het zoveelste nieuwe Britse beatbandje leek. Maar op 10 juni stond Procol Harum op één in de Britse top 40 met hun debuutsingel A Whiter Shade of Pale. foto - Vinyl-Lp : procol_harumHij had het gebaseerd op een eeuwenoud Engels gedicht. Jarenlang hebben muziekliefhebbers zich afgevraagd waar de mysterieuze tekst over ging, totdat zanger Gary Brooker zich liet ontvallen dat het simpelweg ging over hoe je zo snel mogelijk dronken wordt. De melodie van de single heeft uiteindelijk veel problemen opgeleverd. Procol’s frontman Gary Brooker had de credits voor de compositie ingepikt. De toetsenist Fisher vond, dat hij zelf ook op het label vermeld had moeten worden, omdat hij tenslotte die onsterfelijke orgelsoli aan het nummer had bijgedragen. Een derde belanghebbende Johann Sebastiaan Bach, een oude duitse rocker, heeft echter nooit wat ontvangen. De muziek was toch duidelijk geënt op zijn cantate Wachet Auf (BWV 140, no. 1). Dit stuk is ook bekend als Air For The G-String. O ja, A Whiter Shade of Pale is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere