Het waarschijnlijk meest verkochte bootlegalbum aller tijden

In 1987 werd The Black Album van Prince net voor het zou worden uitgebracht door hemzelf geannuleerd. Enkele promotie-exemplaren werden de bron voor 's werelds meest verkochte bootlegalbum aller tijden.

Prince

Het resultaat van een donkere periode

De oorspronkelijke opvolger van het dubbelalbum Sign "☮" the Times, dat eerder dat jaar was uitgegeven, zou zonder wat voor promotie dan ook worden uitgebracht. Er stond geen artiest en titel op het album, en was gehuld in een zwarte albumhoes, waardoor het in de wandelgangen al snel The Black Album werd genoemd, ook refererend aan de White Album van The Beatles.
Over de redenen voor het annuleren van het album gingen vele geruchten de ronde:

Prince had eenvoudigweg besloten dat het album van een lage kwaliteit was en dat het niet verstandig was om het uit te brengen
Prince raakte in gewetensnood door de seksuele en gewelddadige inhoud van de liedteksten.
Een slechte ervaring met de drug Ecstasy, deed hem beseffen dat het album slecht was of dat het een slecht voorteken was.
Zijn platenmaatschappij, vond dat toen het uitlekte dat er een nieuw Prince-album uitkwam, het marketingtechnisch niet verantwoord was om zo snel een nieuw album uit te brengen. Oorspronkelijk zou het album namelijk in het geheim in de winkels komen te liggen.
Later kwam Prince zelf met de verklaring dat het album veel te donker was en in een neerslachtige periode was gemaakt en dat zijn alterego Camille de oorzaak van The Black Album was, maar dat die op tijd tot inkeer kwam. Het Album werd gekenmerkt door diepe funk en een hoge seksuele lading.
Er ontstond een hele cult rond het album. The Edge en Bono van U2 verklaarden in de Rolling Stone dat ze The Black Album een van de beste albums van 1988 vonden.
Uiteindelijk worden er naar schatting ongeveer 200.000 illegaal exemplaren verkocht. Originele platen - zo'n honderd Europese promotie-exemplaren - werden voor meer dan 5000 dollar verkocht.
Het album wordt uiteindelijk in November 1994 alsnog officieel uitgebracht. Echter de meeste fans en muziekkenners hadden de bootleg op één of andere manier al in hun bezit en was de interesse voor de legale uitgave van de plaat afgestompt.
Het album bevat een van Prince' schokkendste nummers, Bob George. In dit nummer neemt hij de gedaante aan van een agressief, vloekend en bewapend persoon, die zijn vrouw vermoordt en die het personage Prince uitscheldt voor "that skinny motherfucker with the high voice". Het nummer herbergt een monoloog voorgedragen door de zeer vertraagde, vrijwel onherkenbare stem van Prince.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere