Pink Floyd wil muziekcatalogus/rechten verkopen voor 0.5 miljard dollar

De band verkoopt naast deze muzikale rechten ook de mogelijkheid tot verkoop van producten die aan de groep gelinkt kunnen worden, zogenoemde merchandise.
Pink FloydPink Floyd, dat wereldwijd honderden miljoenen albums heeft verkocht, wil graag profiteren van de grote vraag van investeerders en muzieklabels naar muziekrechten. Verschillende grote muzikanten en bands als Neil Young, Sting en Bob Dylan hebben naar verluidt honderden miljoenen euro's ingezameld.
Zanger en bassist Roger Waters, die samen met Syd Barrett, Nick Mason en Richard Wright de band oprichtte, verliet de groep in 1985. Later klaagde Waters zijn medebandgenoten aan wegens hun gebruik van de naam en bereikte hij een akkoord met de groep twee. jaren later.
Ondanks onenigheid door de jaren heen, bleef het merk, geleid door gitarist David Gilmour, platen uitbrengen, zoals "A momentary Lapse of Reason" en "The Division Bell".
Barrett, die de band in 1969 verliet, stierf in 2006 en toetsenist Wright stierf in 2008. Zowel Waters als drummer Mason toeren dit jaar als soloartiesten.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere