De Amerikaanse soulzanger Percy Sledge overleden

Percy SledgeDe Amerikaanse zanger Percy Sledge, die bekend is van de hit When A Man Loves A Woman, is op 73 jarige leeftijd in zijn woonplaats Baton Rouge in Indiana overleden. Sledge leed al enige tijd aan kanker.

Bekend in de jaren 60 van emotionele soulballads

Begin jaren zestig werkte Sledge nog als verpleger in een ziekenhuis, toen hij zijn eerste treden in de muziek maakte als lid van de soulgroep de Esquires Combo. In 1966 ging hij solo. "When a man loves a woman", door Sledge zelf geschreven, was de eerste single die van hem werd uitgebracht in de zomer van 1966. Al snel werd het wereldwijd een grote hit, waaronder nummer één in de Verenigde Staten. Het liedje wordt beschouwd als een van de grootste soulnummers. De single werd opgevolgd door de hits "Love me Tender", "Take Time to Know her" en in 1969 "My Special Prayer". In de jaren zeventig nam de populariteit van Sledge af. I'll be Your Everything (1975) was zijn laatste internationale hit.
In 1993 werd Sledge opgenomen in de Alabama Music Hall of Fame.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl