Veteraan McCartney speelt 3 uur als een jonge god

Je kon weer alles op het concert van zondag of maandag aanmerken, aangezien Paul McCartney in 2009 in Arnhem en in 2012 in Rotterdam vergelijkbare shows gaf. Maar toch pakte McCartney je weer helemaal in.

Paul MccartneyPubliek krijgt een 3 uur spetterende show in Ziggo Dome

In ruim drie uur speelde McCartney veertig liedjes: 25 liedjes van The Beatles, een aantal van zijn band Wings en nog een aantal van zijn meest recente album New (2013). Van pop tot klassiek, van lovesongs tot pittige rock, Paul McCartney heeft het allemaal in huis.

Zelfs deze ex-Beatle toont wat slijtage

Toch begint ook bij McCartney de ouderdom langzaamaan zijn tol te eisen. Hij gaat daarbij de uithalen en hoge noten steeds vaker uit de weg. Bij iedere andere popster, ook de idolen op leeftijd, zou dat een enorme afknapper zijn. Maar bij McCartney zie je het toch maar door de vingers als hij af en toe wat valse nootjes zingt.

Onvergetelijke avond met prachtige klassiekers

De onvermoeibare artiest en stralende ceremoniemeester van 72 jaar wordt begeleidt door een zeer professionele band. De songs waar hij niet omheen kan - Yesterday, Hey Jude, Lad Madonna, Eleanor Rigby - speelt hij allemaal, maar er zijn ook veel verrassingen. Zo klinkt al vroeg in het concert Temporary Secretary, een nummer uit 1980, dat in de geest van die tijd hoofdzakelijk elektronisch is.
Na een hele reeks toegiften sluit McCartney af met The End, ook het slotnummer van het Beatles­album Abbey Road. Mooie dagsluiting. Al met al een geweldig concert.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere