Punkdichteres en singer/songwriter Patti Smith krijgt John Lennon Real Love Award

Patti, die beschouwd wordt als één van de grondleggers van het punkgenre in New York, wordt door Yoko Ono bewonderd voor haar inzet voor sociale problemen. "Haar teksten en songs zijn een inspiratiebron voor miljoenen mensen".

Eén van de grootste artiesten van de punk generatie haalt voor Dylan Nobelprijs op

Patti SmithDe 70-jarige Godmother of Punk, zoals ze vaak genoemd wordt, was een groot activiste en een boegbeeld van de punkbeweging in de jaren '70. Haar debuutalbum Horses wordt door velen beschouwd als een hoogtepunt van die tijd. Publiekelijk was ze vooral bekend van het nummer Because the Night uit 1978, dat ze samen schreef met Bruce Springsteen.
Patti kwam eind vorig jaar nog in het nieuws toen ze voor Bob Dylan de Nobelprijs in ontvangst nam. Tijdens het zingen van Dylans song uit 1963 A Hard Rain's a-Gonna Fall werden de zenuwen Smith onverwacht te veel en raakte de tekst kwijt. Na een korte verontschuldiging hernam ze haar muzikale ode. Ze slaagde alsnog in haar missie met een emotionele vertolking van het lied, waarmee ze aanwezigen tot tranen wist te roeren.
De ceremonie van de John Lennon Real Love Award zal plaatsvinden in het Theatre Within in New York op 1 december, ter gelegenheid van de 37ste John Lennon Tribute - een jaarlijks eerbetoon aan de in 1980 vermoorde zanger. Tevens wordt dan het vijftigjarig jubileum gevierd van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, waarbij dan nummers van het album worden gezongen door Patti Smith en andere artiesten.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere