Organisator Woodstock overleden

Michael Lang, medeoprichter en organisator van het legendarische muziekfestival Woodstock, is zaterdag 8 januari op 77-jarige leeftijd overleden.
WoodstockHet wereldberoemde festival vond plaats van 15 tot en met 18 augustus 1969 op een enorm weiland in het Amerikaanse plaatsje Bethel, een plaatsje in de buurt van Woodstock in de staat New York. Er kwamen, onder het motto three days of peace and music, meer dan 400.000 bezoekers op het festival af, die in totaal 32 acts voorgeschoteld kregen, waaronder Jimi Hendrix, Santana, The Who, Joe Cocker, Melanie, Joan Baez, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Grateful Dead, Joe Cocker en Crosby, Stills, Nash & Young.
Lang organiseerde het festival samen met John Rosenman, Artie Kornfeld en John P. Roberts, wat uiteindelijk een van de ingrijpendste gebeurtenissen in de muziekgeschiedenis zou worden. Het was waarschijnlijk de vreedzaamste gebeurtenis in zijn soort.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl