Neil Peart van rockband Rush overleden

Drummer en tekstschrijver Neal Peart, bekend van de Canadese rockband Rush, is op 67-jarige leeftijd overleden aan hersenkanker, waaraan hij al 3 jaar leed.

Een van de beste rockdrummers

Neil PeartPeart vormde samen met zanger/bassist Geddy Lee en gitarist Alex Lifeson de rockband Rush en werd beschouwd als een van de beste drummers in de rockmuziek en stond bekend om zijn flamboyante, maar tegelijkertijd ook precieze drumtechniek. Op de in 2019 door Rolling Stone gepubliceerde ranglijst van honderd beste drummers in de geschiedenis van de popmuziek kreeg stond hij op een vierde plaats.
Peart voegde zich bij Rush in 1974 toen de band ook het eerste album uitbracht. Het werd het best verkochte debuutalbum van een Canadese band ooit. De grote internationale doorbraak kwam met het album 2112 uit 1976, waarmee ze een meer symfonische en progressieve weg insloegen. Songs als Tom Sawyer en The Spirit of Radio hebben de band veel bekendheid gebracht.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere