De Nederlandse popmuziek bestaat al meer dan een halve eeuw!

Als het Liverpool van de jaren vijftig en zestig een Nederlandse tegenhanger had, dan was dat ongetwijfeld Den Haag wel. foto - Vinyl-Lp : Tielman BrothersDie stad leverde een groot aantal bekende beatgroepen op, zoals de Livin’ Blues, de Golden Earring, Q65, Groep 1850, The Incrowd , Earth and Fire, de Motions, de Sandy Coast, Shockin’ Blue, de Shoes en de Tee Set. Zo rond het midden van de jaren zestig telde Den Haag zo’n tweeduizend popbands, waarvan er een paar honderd opereerden in de frontlinie van het Nederlandse muziekgebeuren. Het begon met de Indorock, naar het voorbeeld van de Shadows uit Engeland en de Ventures uit de Verenigde Staten. Muziek uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Het is meer dan vijftig jaar geleden dat de single ’Rock Little Baby of Mine’ van de Tielman Brothers de geboorte van de Nederlandse rock-’n-roll inluidde. Gitaargroepen als Willy and his Giants en René and His Alligators werden door de Indo-Rock beïnvloed en de Nederrock/pop was geboren.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere