Nederlandse supergroep

Groot_Kooymans_VrientenHenny Vrienten, Boudewijn de Groot en George Kooymans gaan in 2016 met elkaar op tournee en zijn bezig met een nieuw album.

Het drietal is al decennia lang bevriend en traden in 2013 eenmalig samen op tijdens de 65e verjaardag van drummer Cesar Zuiderwijk.

Nieuw album van Boudewijn de Groot sinds 8 jaar

Op het nieuwe album van Boudewijn de Groot heeft George Kooymans, bij het nummer Heemsteedse Dreef, al meegewerkt.
Achter Glas is alweer het twaalfde album van De Groot en volgt Lage Landen (2007) op. Op de plaat staan vijftien tracks die voor het grootste deel door de 70-jarige De Groot zelf zijn geschreven.Het is nog niet bekend of De Groot met de plaat gaat toeren.

Samenwerking van top artiesten
Wel heeft Henny Vrienten in november van vorig jaar in de Volkskrant aangekondigd met Boudewijn de Groot en George Kooymans op tournee te gaan. Die tour zou echter pas in 2016 plaatsvinden. Echter er komt ook een nieuw album. "Het komt er in de praktijk op neer dat Henny en ik de teksten voor onze rekening nemen, terwijl George zich meer op de muziek zal richten – hij is niet zo van de Nederlandstalige teksten", zegt De Groot.

Henny Vrienten (66) werd vooral bekend als boegbeeld van de band Doe Maar. Kooymans (66) is de gitarist van Golden Earring, de oudste rockband van Nederland. Boudewijn de Groot (70) brak in de jaren 60 door met klassiekers als Weltrusten meneer de president en Testament.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere