Michael Nesmith van The Monkeees overleden

Michael Nesmith van de Amerikaanse band The Monkees is op 78-jarige leeftijd overleden. De zanger en gitarist overleed vrijdag aan een hartstilstand.
The MonkeesThe Monkees was een Amerikaanse popband die furore maakte in de jaren zestig met de gelijknamige televisieshow. Ze waren speciaal opgericht als tegenhanger van The Beatles en The Rolling Stones.
In 1965 deden honderden jongens auditie na het zien van een advertentie in het blad ‘Variety’. Deze advertentie luidde: ‘MADNESS!! Auditions. Folk & Roll musicians-singers for acting roles in new TV series. Running parts for 4 insane boys, age 17 - 21.’ Na honderden audities vonden producenten Bob Rafelson and Bert Schneider hun vier Monkees, Davy Jones, Micky Dolenz, Mike Nesmith en Peter Tork. The Monkees waren geboren.
The Monkees moest een wekelijkse Amerikaanse tv-showversie worden van de Britse Beatles-film ‘A hard days night’ uit 1964. De serie ging over een band, bestaande uit vier jongens, die het probeerden te maken in de muziekindustrie en ondertussen zelfstandig met de wereld moesten omgaan. De jongens maakten iedere week vreemde avonturen mee en belandden in de gekste situaties.
Ondanks de geniale manier van televisie maken was de band toch het meest succesvol door de vele hits. Enkele bekende hits zijn Last train to Clarksville, I’m a believer en Daydream believer. Na 2 seizoenen stopte de serie doordat de inspriratie opraakte. In 1969 stopte de band met nog even een comeback in 1986.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere