Hey Jude heette eigenlijk Hey Jules (Julian Lennon)

Hey Jude is geschreven door Paul McCartney voor Julian, de zoon van John Lennon.In 1968, scheidden John Lennon en zijn vrouw Cynthia Powell wegens zijn affaire met Yoko Ono. foto - Vinyl-Lp : paulmccartney Kort daarop ging Paul McCartney bij Cynthia en Julian langs om hen te troosten. Zij waren tenslotte jarenlang zeer goede vrienden geweest en Paul wilde niet dat de twee uit zijn leven zouden verdwijnen. Uiteraard was vooral Cynthia blij verrast met Pauls komst. Onderweg in de auto had Paul al een idee gekregen voor een lied dat Hey Jules moest gaan heten. Het was bedoeld voor Julian om hem een beetje steun te geven na de scheiding van zijn ouders. Hey Jules klonk niet zo lekker dus veranderde Paul het in Hey Jude. Julian heeft het overigens niet geweten dat het lied voor hem was bedoeld. Pas twintig jaar later ontdekte Julian dat het voor hem was geschreven en niet voor zijn vader zoals deze altijd gedacht had. John Lennon is er altijd van overtuigd geweest dat Paul het lied voor hem had geschreven.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere