Het bijzondere leven van Jerry Lee Lewis

"The Last Man Standing", zo wordt hij wel eens genoemd: dit jaar wordt Jerry Lee Lewis 80, een leeftijd waarvan hij nooit gedacht had dat hij die zou bereiken. 

foto - Vinyl-Lp : jerry_lee_lewis

Jerry versus Elvis

Altijd was er de eeuwige concurrentie van Jerry Lee verus Elvis Presley. Beiden werden 21 in 1956 en zouden samen opgeroepen worden voor het leger. Terwijl Elvis niet aan zijn legerplicht wou verzuimen, gooide Jerry Lee Lewis zijn oproepingsbevel in de rivier, want hij dacht eindelijk in het gat te kunnen springen dat Elvis had achtergelaten. Helaas draaide een en ander, ondermeer door zijn huwelijk met een 13-jarig nichtje van hem, helemaal anders uit en weigerden DJ's zijn platen nog te draaien...

Liefde voor zijn 13 jarige  achter-achternicht 

In 1958 kwam de Britse pers er tijdens een tournee achter dat de derde vrouw van de toen pas 23-jarige Jerry Lee Lewis, Myra Gale Brown, pas dertien jaar oud was, en ook nog eens een achter-achternicht van hem was. De publiciteit veroorzaakte veel tumult en het schandaal achtervolgde Lewis toen hij weer naar de Verenigde Staten terugkeerde, met als gevolg dat hij nagenoeg uit de muziekwereld verdween. Zijn populariteit in Europa herstelde weer iets, met name in Groot-Brittannië en Duitsland midden jaren zestig. Op 5 april 1964 nam hij in Hamburg een live-album op samen met de Nashville Teens (overigens afkomstig uit Weybridge, Surrey, Engeland). Dit album, Live at the Star Club, wordt algemeen als een van de beste live rock-’n-rollalbums aller tijden beschouwd. Een Britse recensent zou jaren later zelfs zeggen dat de Stooges en de Sex Pistols er maar bleekjes bij afstaken.

De scheiding

Hoewel Jerry Lee Lewis altijd al een zware drinker was geweest, zorgde de scheiding van Myra ervoor dat hij meer en meer zijn heil zocht in alcohol en drugs. De tragedie was compleet toen in 1973 Lewis’ negentienjarige zoon Jerry Lee Lewis Jr. omkwam bij een verkeersongeluk. In de jaren zestig was Lewis’ andere zoon, Steve Allen Lewis, verdronken. 2 incidenten met vuurwapens , waaronder in het huis van Elvis Presley, en de publieke ondergang van zijn neef, televisiedominee Swaggart, zorgden ook voor veel negatieve publiciteit.

Still going on (and strong)

Lewis is echter nooit gestopt met optreden, en fans die hem hebben gezien zijn zonder uitzondering enthousiast. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers/pioniers van de rock-’n-roll samen met o.a. Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry. Zij openden een deur naar een nieuwe generatie muziek.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere