Eerste solo album van John Lennon ontstaan uit oerschreeuw

John Lennon / Plastic One Band” was in het najaar van 1970 de eerste solo-LP van John Lennon na de split van The Beatles. 

foto - Vinyl-Lp : plastic_ono_band

Zowel John Lennon als Yoko Ono hadden in de periode voor de opnames een intense ‘primal scream’-therapie gevolgd en waren daardoor diep beïnvloed. 

Dit is een zeer bijzondere therapie, waarbij het uiten van een oerschreeuw of het aanheffen van geboortegehuil niet alleen bevrijdend zou werken, maar ook trauma's als sneeuw voor de zon deed verdwijnen. 

Dat die primal therapy wel degelijk van invloed is geweest, kwam van de psycholoog Arthur Janov, die tegen Lennon zei dat hij de problemen en “angsten, die hij bij zich voelde maar eens van zich af moest schrijven en omdat hij muzikant was dat ook in muziekvorm moest omzetten.Vandaar ook de (primal) scream op Mother en Well Well WellVinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere