Larry Junstrom, oprichter van Lynyrd Skynyrd, overleden

Bassist Larry Junstrom, een van de oprichters van de band Lynyrd Skynyrd en bandlid van 38 Special, is op zeventigjarige leeftijd overleden. Het is niet bekend waaraan hij is overleden.

 Larry JunstromJunstrom speelde van 1964 tot 1971 als bassist met Lynyrd Skynyrd. Daarna verving Leon Wilkeson hem. In 1976 kwam hij bij 38 Special terecht. Hier speelde ook Donnie Van Zant, het broertje van Lynyrd Skynyrds leadzanger Ronnie Van Zant. Junstrom moest de band in 2014 verlaten wegens een operatie aan zijn hand.
Eigenlijk heeft Junstrom nooit in Lynyrd Skynyrd gezeten, want de groep kreeg de naam pas in de zeventiger jaren. In eerste instantie heette de band "My Backyard". Het eerste succes van de band kwam pas in 1973. Dit grote succes duurde maar tot oktober 1977. Op 20 oktober stortte het vliegtuig waarmee de groep onderweg was naar een volgend optreden neer in Gillsburg, Mississippi. Leadzanger Van Zant, gitarist Steve Gaines en de manager Dean Kilpatrick kwamen om het leven.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere