Kralingen, trendsetter van het hedendaagse popfestival

foto - Vinyl-Lp : kralingenHet Kralingse bos verwierf grote bekendheid in de zomer van 1970 vanwege het Holland Pop Festival, het ’Europese antwoord op Woodstock’. Op 26, 27 en 28 juni 1970 kwamen er ruim 100.000 mensen naar het bos in Rotterdam om te genieten van de muziek, love and peace! Het meerdaagse festival gaat de boeken in als Kralingen en wordt gezien als het eerste grote popfestival van Nederland. In tegenstelling tot Woodstock speelt de politieke situatie in de wereld een minimale rol op het Holland Pop Festival. Primair doel van de organisatie is’de verbetering van de intermenselijke verhoudingen’.Dit lukt zonder meer.Het festival wordt een geslaagde orgie van seks, drugs en rock-’n-roll en verloopt vreedzaam. Voor 35 gulden zie het publiek grote bands als Jefferson Airplane, Santana, The Byrds, Al Stewart en Pink Floyd. Kralingen is niet alleen een prachtige herinnering, maar het festival blijkt een trendsetter en daarmee een mijlpaal in de Vaderlandse popgeschiedenis.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere