Keith Emerson (ELP) overleden

De britse toetsenist Keith Emerson, mede-oprichter van de popgroep Emerson, Lake and Palmer, is op 71 jarige leeftijd in de nacht van 10 naar 11 maart 2016 in zijn huis in het Amerikaanse Santa Monica overleden.

Keith Emerson

Onderzocht wordt of Keith, die al lange tijd depressief was, zelfmoord heeft gepleegd. Hij zou met een schotwond in zijn hoofd zijn gevonden.

Eén van de beroemdste toetsenisten uit de rockgeschiedenis

Keith was een virtuoos op de keyboards. In de tweede helft van de jaren 60 zette Emerson The Nice op. Hij speelde tijdens optredens met name op het Hammondorgel, en in het begin van de jaren 70 was hij een van de eersten die de modulaire Moog-synthesizers in de rock-muziek gebruikte.
In 1970 besloot Emerson The Nice te verlaten om zich volledig op het legendarische Emerson, Lake and Palmer(ELP) te storten. Hun muziek was een mengeling van pop, rock en jazz en ook waren er invloeden uit de klassieke muziek. Een bekend nummer was Lucky Man, wat zelfs een hit werd. Het nummer Peter Gunn uit 1977 werd ook een hit. Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl