Kapotgeslagen gitaar van Kurt Cobain geveild voor bijna 600.000 dollar

Tijdens een veiling in New York heeft een kapotgeslagen gitaar van Kurt Cobain tien keer zoveel opgebracht dan verwacht. De gitaar is verkocht voor bijna 600.000 dollar.
Curt CorbainDe Nirvana-frontman sloeg de gitaar kapot op het podium. Het instrument werd wel weer in elkaar gezet, maar was niet meer bespeelbaar. Cobain had de zwarte Fender Stratocaster in 1992 gegeven aan zijn vriend en collega Mark Lanegan van de band Screaming Trees. Op de elektrische gitaar staan boodschappen van de bandleden van Nirvana. Alle bandleden hebben het instrument voorzien van een handtekening.
De gitaar werd verkocht in het kader van een driedaagse ‘Music Icons’-veiling. Tot zondagavond gaan 1.200 stukken onder de hamer van muzieklegendes als Elvis Presley, The Beatles, Madonna en Michael Jackson.
Een groene Irish Falcon van fabrikant Gretsch die ooit toebehoorde aan U2-zanger Bono bracht bijna 240.000 dollar op. Een zwart-gouden jas die Michael Jackson in 1992 tijdens zijn Dangerous-wereldtournee droeg ging onder de hamer voor 117.000 dollar. En een bomberjack die Queen-zanger Freddy Mercury in 1977 droeg op het podium van Madison Square Garden in New York wisselde voor ruim 57.000 dollar van eigenaar.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere