Vandaag 34 jaar geleden werd John Lennon doodgeschoten

Het is vandaag (8 december) 34 jaar geleden dat John Lennon van The Beatles werd doodgeschoten. Om tien minuten voor elf in de avond werd Lennon voor zijn huis in het Dakota gebouw aan 72nd Street neergeschoten door Mark David Chapman met een .38 Charter Arms Special-revolver. john-lennonLennon werd nog in een politieauto naar het ziekenhuis gebracht, maar had al te veel bloed verloren en overleed kort daarna op 40-jarige leeftijd. Om 23.15 uur werd hij dood verklaard. Eerder die avond was Lennon nog door zijn moordenaar aangesproken en had hij voor hem een exemplaar van Double Fantasy gesigneerd. Na de moord op Lennon steeg Double Fantasy wereldwijd naar de top van de verkooplijsten.
De moordenaar was jarenlang een Beatles-fan en in het bijzonder van Lennon, maar na een zenuwinzinking raakte hij geobsedeerd door Lennon. Hij zit nog altijd vast. In 2016 komt hij in aanmerking voor een mogelijke vrijlating.
In 1980 waren The Beatles al een tijdje uit elkaar. Het verhaal, dat McCartney en Lennon ruzie hadden blijkt te kloppen, echter ze hadden voor de dood van laatstgenoemde de vriendschap hersteld.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl