Het korte leven van de invloedrijke Little Willie John

Hoewel hij nooit de roem heeft gekregen, die hij heeft verdiend, heeft Little Willie John toch een grote invloed gehad op een heel legioen latere performers. foto - Vinyl-Lp : Little Willie JohnVanaf midden 50er jaren legde hij de basis voor zangers als Sam Cooke, Clyde McPhatter, James Brown, B.B. King en Al Green. Zijn grote hits Fever, Need Your Love So Bad en Suffering With The Blues werden klassieker en door tallozen geïnterpreteerd, waarbij Fever door Peggy Lee en Need Your Love So Bad door Fleetwood Mac wel de bekendste waren. William Edward John, zoals hij in het ware leven heette, had een opvliegend karakter en zijn verlangen naar alcohol had wat dat betreft geen goed effekt op hem. Het was bekend dat hij ook altijd een mes en pistool op zak had. In 1964 stak hij tijdens een vechtpartij een man overhoop en John belandde in Washingtonj State Penitentiary. Op 26 mei 1968 overleed hij daar op 30-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere