Eerste zangeres en gitarist van Jefferson Airplane overleden op dezelfde dag

De oorspronkelijke zangeres Signe Anderson en gitarist/oprichter Paul Kantner van Jefferson Airplane zijn 28 januari jongsleden overleden (beiden 74 jaar)

Band had veel succes met Grace Slick

Jefferson AirplaneJefferson Airplane was een Amerikaanse rockband uit San Francisco die werd opgericht in 1965. De band was een belangrijke vertegenwoordiger van de psychedelische rock. Vooral eind jaren 60 hadden ze met zangeres Grace Slick veel succes. Zeer bekende singles zijn de nummers White Rabbit en Somebody to love.
Signe Anderson verliet de band kort na de opnamen van het eerste album en is daardoor wat minder bekend. In 1974 viel de band uit elkaar waarna Kantner en Slick Jefferson Starship vormden.
In 1989 kwam de klassieke bezetting, met uitzondering van drummer Spencer Dryden, bij elkaar voor een reünie, die resulteerde in een album en een succesvolle tournee. In 1996 werd de band opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of Fame.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere