Harry Belafonte op 96-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse zanger, Harry Belafonte, bekend van onder meer de hit Day-O (The Banana Boat Song), is dinsdag 25 april overleden. Hij leed aan hartfalen.
Harry BelafonteHarry Belafonte had een veelzijdig en zeer invloedrijk leven. Hij was zanger, acteur en de laatste decennia van zijn leven vooral burgerrechtenactivist die niet schroomde hoogwaardigheidsbekleders van links tot rechts de maat te nemen. Hij was een goede vriend van Martin Luther King en steunde de predikant in zijn strijd tegen de rassenscheiding in de VS.
Belafonte scoorde in de jaren 50 zijn eerste grote successen. Zijn album Calypso uit 1956 was in de Verenigde Staten het eerste album van een solo-artiest (vlak voor de doorbraak van Elvis Presley) dat meer dan een miljoen keer over de toonbank ging. Belafonte, die hierdoor ook wel De 'Koning van de calypso' werd genoemd, werd wereldberoemd met het nummer Day-O (The Banana Boat Song).Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl