My Sweet Lord is plagiaat

foto - Vinyl-Lp : George HarrisonVolgens de Amerikaanse rockgitarist Joe Satriani is de superhit Viva la Vida van Coldplay een regelrechte kopie van zijn ’If I Could Fly’. En dat is zeker niet de enige plagiaatzaak in de pophistorie. Het beroemste geval uit de Classic Rock is die van the Chiffons versus George Harrison. Na het uiteenvallen van de Beatles zijn het niet Lennon en McCartney die het eerst solo succes boeken, maar Harrison, die nog zoveel liedjes overheeft uit zijn Beatlestijd, dat hij een box met drie lps uitbrengt. De typische Hare Krishna-lofzang My Sweet Lord levert Harrison niet alleen zijn eerste en enige nummer 1-hit, maar ook een langslepend plagiaatproces op. Het zou een regelrechte imitatie van He’s So Fine van The Chiffons zijn. Maar Harrison claimt dat zowel zijn nummer als dat van The Chiffons gebaseerd is op een gospelnummer, Oh happy day. Na ettelijke jaren van juridische touwtrekkerij wordt Harrison echter tot een schadevergoeding van enkele miljoenen veroordeeld.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl