Gregg Allman van Allman Brothers Band overleden

Gregg AllmanZanger,liedjesschrijver en toetsenist Gregg Allman van de beroemde southern rockband the Allman Brothers Band is zaterdag overleden op 69-jarige leeftijd.

Samen met onder anderen zijn broer Duane, die beschouwd werd als één van de beste gitaristen ooit, richtte hij in 1969 the Allman Brothers Band op. In 1971 kwam het album 'At Fillmore East' uit, die volgens velen tot de beste live-platen ooit behoort. Erop staan onder meer uitgesponnen versies van de songs In Memory of Elizabeth Reed en Whipping Post. Ze verwierven er internationale faam mee. Duane Allman overleed echter kort daarna door een motorongeluk. Ook bassist Berry Oakley vond een jaar later dezelfde dood.
Ondanks die tragische gebeurtenissen ging Gregg door met de band. Dat resulteerde in 1973 in de legendarische plaat Brothers And Sisters  met daarop de klassiekers Ramblin’ Man en Jessica.

Gree Allman was al enige tijd ziek. In 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl