Gregg Allman van Allman Brothers Band overleden

Gregg AllmanZanger,liedjesschrijver en toetsenist Gregg Allman van de beroemde southern rockband the Allman Brothers Band is zaterdag overleden op 69-jarige leeftijd.

Samen met onder anderen zijn broer Duane, die beschouwd werd als één van de beste gitaristen ooit, richtte hij in 1969 the Allman Brothers Band op. In 1971 kwam het album 'At Fillmore East' uit, die volgens velen tot de beste live-platen ooit behoort. Erop staan onder meer uitgesponnen versies van de songs In Memory of Elizabeth Reed en Whipping Post. Ze verwierven er internationale faam mee. Duane Allman overleed echter kort daarna door een motorongeluk. Ook bassist Berry Oakley vond een jaar later dezelfde dood.
Ondanks die tragische gebeurtenissen ging Gregg door met de band. Dat resulteerde in 1973 in de legendarische plaat Brothers And Sisters  met daarop de klassiekers Ramblin’ Man en Jessica.

Gree Allman was al enige tijd ziek. In 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere