The Grateful Dead is still alive

Greatful DeadThe Grateful Dead was een Amerikaanse rock, folk en country-band die actief was in de periode 1965-1995. Was?? The Grateful Dead komt namelijk weer samen voor drie concerten in Chicago.

They are still alive

Twintig jaar na de laatste show met wijlen Jerry Garcia willen de 4 overgebleven leden, gitarist Bob Weir, bassist Phil Lesh, drummer Bill Kreutzmann en percussionist Mickey Hart, nog een keer bij elkaar komen. 50 jaar geleden is de band opgericht en dat willen de overgebleven leden vieren. De geplande drie optredens zullen plaatsvinden op 3, 4 en 5 juli, in dezelfde zaal (Soldier’s Field) waar de band in 1995 zijn laatste show met frontman Jerry Garcia gaf. De zanger en gitarist werd datzelfde jaar dood gevonden in een afkickkliniek, nadat hij een hartaanval had gekregen. Deze jubileumconcerten zijn de laatste concerten dat de groep onder de naam The Grateful Dead op het podium zal staan.
De band krijgt tijdens de optredens gezelschap van Phish-gitarist Trey Anastasio, keyboardspeler Bruce Hornsby die in de jaren negentig al met The Dead speelde en Jeff Chimenti. Die laatste speelt keyboards in Weir's zijproject RatDog. 

Ultieme jamband

Wijlen leadgitarist Jerry Garcia fungeerde voor de buitenwereld als boegbeeld van de groep, binnen de groep zelf was er echter een grote mate van gelijkwaardigheid. De Grateful Dead wordt vanwege hun experimenten met verschillende muziekstijlen en live reputatie wel gezien als de ultieme jamband.
De rockband, die vaak vereenzelvigd wordt met de hoogtijdagen van de flowerpower en hippie-idealen, was één van de grootste rockgroepen van Amerika en trokken soms honderdduizenden mensen naar hun concerten . Duizenden fanatieke fans, de zogenaamde Dead Heads reisden waar maar mogelijk was met de groep mee. In Europa heeft de Grateful Dead die status nooit gehad.

De culturele en muzikale waarde van The Grateful Dead

Bijzonder is, dat de groep altijd vaandeldrager is gebleven van de idealen van de hippie-beweging. De muzikale waarde ligt in de vaak virtuoze exploraties op het voor jazz- en avantgardeliefhebbers interessante terrein van de groepsimprovisatie. Een bijzondere groep dus.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere