"Vijfde Beatle", George Martin, overleden

De vroegere producer van The Beatles sir George Martin is op 90 jarige leeftijd overleden.

George Martin"Vijfde Beatle"

Martin werd wel de ''vijfde Beatle'' genoemd vanwege de grote invloed die hij had op de muziek van het illustere viertal. Hij stond in 1962 aan de wieg van het succes van The Beatles. Hij was de eerste producer die hen een platencontract aanbood en was tevens arrangeur van vele Beatles platen. Zo schreef hij de strijkersarrangementen voor bekende hits als Strawberry Fields Forever.
George Martin bracht nog in 2006 het album Love uit. Dit is het soundtrackalbum van The Beatles voor de Cirque du Soleil-show Love. Op het album staan speciaal voor de Cirque du Soleil-show gemixte nummers van The Beatles. De nummers zijn gemixt door Beatles-producer George Martin en zijn zoon Giles Martin. Hiervoor was toestemming gegeven door Beatles Paul McCartney en Ringo Starr en de nabestaanden van John Lennon en George Harrison.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere