Marvin Gay(e) had nog kunnen leven!

foto - Vinyl-Lp : Marvin Gaye

Marvin Gaye, officieel Marvin Pentz Gay, Jr. was één van de belangrijkste Amerikaanse soulzangers. Hij is helaas nog geen vijfenveertig jaar geworden. Op de dag voor zijn verjaardag werd hij tijdens zo'n hoogoplopende ruzie door vader Marvin senior doodgeschoten.

Gaye met een 'e' had het niet makkelijk

Als klein kind werd Marvin Gaye (Marvin Gay had de ’e’ aan zijn naam toegevoegd om misverstanden over zijn seksuele geaardheid te voorkomen) vaak en hard geslagen door zijn vader, een gefrustreerde dominee, ook al zong hij, zoals bijna alle grote soulzangers in hun jeugd, nog zo mooi in de kerk. Zijn hele carriere voelde hij zich tekort gedaan, hoewel zijn bizarre gedrag en drugsverslaving bijna altijd met de mantel der liefde werden bedekt. Hij is een vat vol tegenstellingen; voortdurend in conflict met seks, drugs en ’zijn’ God.

In koelen bloede of uit noodweer doordgeschoten

Op 1 april 1984, een dag voor zijn 45ste verjaardag, wordt hij neergeknald door zijn vader. De vraag blijft onbeantwoord of Gay sr zijn zoon nu in koelen bloede doodschoot of uit noodweer handelde. De rechter vond in ieder geval dat er geen sprake was van moord, maar van doodslag en veroordeelde de toen zeventigjarige Gay sr tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar.

Hulp veel te laat

Maar was Marvin Gaye gestorvën als de ziekenbroeders niet hadden geweigerd het huis te betreden voordat het wapen was gevonden. Gay sr had het wapen na de twee schoten op zijn zoon buiten weggegooid en het zoeken duurde een half uur. Intussen probeerde Frankie Gay het bloeden van zijn broer te stoppen, maar hij kon het kogelgat niet vinden.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere