De verhitte single van Serge Gainsbourg en Jane Birkin

foto - Vinyl-Lp - Gainsbourg en BirkinGainsbourg had ’Je t’aime, moi non plus’ in 1967 al gezongen met Brigitte Bardot, met wie hij een relatie had. Maar Bardot was getrouwd en kon geen schandaal gebruiken. Op haar verzoek legde Gainsbourg de opname in de kast.Met oren van nu is het moeilijk om je de drukte voor te stellen, maar toen de verhitte single ’Je t’aime, moi non plus’ van Serge Gainsbourg met Jane Birkin, in 1969 uitkwam was de verontwaardiging groot. Koningin Juliana zou zelfs de raad van bestuur van Philips hebben laten weten ontstemd te zijn met het lied. Of de platenmaatschappij het onmiddellijk wilde laten vallen. In Italië werd het lied verboden en de BBC achtte het ’niet geschikt voor uitzending’. Toen het toch op twee in de Engelse hitlijst belandde, trok de Britse Philips-afdeling de plaat terug uit de catalogus. Dankzij een klein platenlabel belandde het er alsnog op 1.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl