Frontman van Procol Harum overleden

Zanger/toetsenist/medeoprichter en frontman Gary Brooker van Procol Harum is op 76-jarige leeftijd overleden. De frontman stierf op zaterdag 19 februari aan de gevolgen van kanker.
Gary BrookerIn 1966 richtte Brooker samen met Keith Reid Procol Harum op. Met debuutsingle A Whiter Shade Of Pale - het het lievelingsnummer was van de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries - scoort de Britse band in 1967 wekenlang een nummer 1-hit in de Top 40. Andere hits waren onder meer Homburg, Conquistador en A Salty Dog. Brooker had na Procol Harum nog een succesvolle solocarriere en werkte ook samen met onder anderen George Harrison, Eric Clapton, Kate Bush en Paul McCartney.
In 2003 werd de in Londen geboren Brit geridderd voor zijn inzamelingswerk voor goede doelen.
Brooker wordt binnenkort in besloten kring begraven. Hij laat zijn vrouw Franky, die hij in 1965 ontmoette en met wie hij in 1968 trouwde, achter. Het stel had geen kinderen.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere