Freddie Mercury's spullen leveren ruim 46 miljoen euro op

De veiling van persoonlijke spullen van Freddie Mercury heeft ruim 46,5 miljoen euro opgeleverd. Dat is veel meer dan de 8,8 miljoen euro die veilinghuis Sotheby's had verwacht.
Freddie MercuryDeze unieke collectie bevatte kostbare bezittingen. De veiling, met items die waren bijgedragen door Mary Austin (zijn 'Love of my Life'), trok duizelingwekkende biedingen en bracht miljoenen dollars op. De ster van de show was Mercury's babyvleugel, het instrument dat hij gebruikte om de legendarische 'Bohemian Rhapsody' te maken. Het overtrof alle verwachtingen en werd verkocht voor maar liefst $ 2,1 miljoen, een schril contrast met de oorspronkelijke aankoopprijs van ongeveer $ 1.200, zoals onthuld door Austin.
Een van de meest begeerde items, een handgeschreven versie van 'Bohemian Rhapsody', waarin Mercury's oorspronkelijke werktitel 'Mongolian Rhapsody' werd onthuld, werd aangekocht voor een bedrag van $1,7 miljoen.
Er vond een historisch moment plaats toen Mercury's zilveren slangenarmband, prominent aanwezig in de muziekvideo 'Bohemian Rhapsody', een verbazingwekkende $ 881.000 opbracht. Deze recordbrekende verkoop betekende de hoogste prijs ooit betaald voor het sieraad van een rockster en overtrof daarmee het vorige record van John Lennons talisman van leer en kralen, die in 2008 voor $ 368.000 werd verkocht.
Een deel van de opbrengst gaat naar het Mercury Phoenix Trust en de Elton John AIDS Foundation. Mary Austin, de vroegere vriendin van Mercury en de organisator van de veiling, krijgt de rest van het geld.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere