Marianne Faithfull door Stones groot geworden of vernietigd?

Marianne Faithfull is geboren op 29 december 1946 in Londen en werd in de jaren ’60 als jong meisje ontdekt door niemand minder dan Mick Jagger van de Rolling Stones. Hij was zó onder de indruk van haar en haar stem, dat hij haar meteen een liedje aanbood: As Tears Go By. Dat nummer werd een internationale hit, en werd pas een jaar later door de Stones zélf opgenomen. foto - Vinyl-Lp : faithfullMick Jagger en Keith Richards schreven nog meer hits voor haar, zodat ze in die tijd altijd in één adem met de Stones werd genoemd. Bovendien hadden Mick en Marianne een lange, stormachtige carriëre die in 1967 uitmondde in wat door de fans nog altijd het Mars-incident wordt genoemd: bij een politie-inval in het huis van Mick in Londen trof de politie Mick aan die een Mars aan het eten was, maar niet gewoon uit de hand, maar uit een ’bepaalde lichaamsopening’ van Marianne... Of dat verhaal nou écht is gebeurd weet eigenlijk nog steeds niemand (Bill Wyman van de Stones heeft het altijd ontkend, en hij was er bij), maar het was wel een verhaal dat in zo’n turbulente relatie als die van Mick en Marianne paste. Maar het wilde leven eiste z’n tol. Nadat de relatie was beëindigd, zonk Marianne weg in een diepe mentale depressie, die nog eens extra werd gevoed door haar uitbundige drank- en drugsgebruik. Plotseling was ze in 1979 terug. Met haar hit The Ballad of Lucy Jordan had ze weer een enorme hit, ook al was haar stem door haar wilde leven nogal krakerig geworden. Met haar getekende gezicht was ze weer helemaal terug.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl