Was Brian Samuel Epstein de vijfde Beatle?

Epstein runde een bescheiden platenzaak in Liverpool toen hij tijdens een lunchpauze in The Cavern voor het eerst The Beatles zag spelen.Hij was de enige die rotsvast geloofde in de toekomst van het viertal en ging bij alle grote platenfirma’s vergeefs om een contract smeken. foto - Vinyl-Lp : EpsteinUiteindelijk wist hij het kleine Parlophone-label van EMI toch te overtuigen.Epstein zou ook de volgende jaren een grote bijdrage leveren aan het commerciële succes van The Beatles.Hij stak John, Paul, George en Ringo in pakken, adviseerde hen niet meer te roken op het podium en een buiging te maken na afloop van het optreden.Brian Epstein was homoseksueel en het gerucht ging dat hij verliefd was op John Lennon en zelfs een verhouding met hem had toen zij samen in 1963 in Spanje op vakantie gingen.Lennon heeft deze geruchten later ontkend.Epstein overleed aan een overdosis drugs (waarschijnlijk slaappillen) op 27 augustus 1967.Officieel werd gesproken van een ongeluk, maar er werd ook gespeculeerd over zelfmoord.Zijn homoseksualiteit was niet alleen volkomen onacceptabel voor het Engeland van de jaren zestig en de middle class waar Epstein uit afkomstig was, ook zelf zou hij met zijn geaardheid geen raad hebben geweten.Epstein had altijd grote invloed gehad op het vormgeven en presenteren van The Beatles.Hij beïnvloedde elk aspect van hun carriëre en met zijn wegvallen begon de groep, na de ontdekking van een grotere creatieve vrijheid, langzaam maar zeker uit elkaar te vallen.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere