Expositie van Elvis Presley in Breda

Elvis-Tom-ParkerHet is deze week tachtig jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Ter ere van deze gelegenheid toont het Breda's Museum nog niet eerder getoond materiaal over de legertijd van Elvis in Duitsland, scripts van zijn films, persoonlijke correspondentie, kledingstukken en juwelen.

Manager van Elvis kwam uit Breda

Breda heeft een speciale band met Elvis Presley of liever gezegd met zijn manager met het pseudoniem Colonel (Tom) Parker, die eigenlijk Andreas Cornelis (Dries) van Kuijk heette en in Breda op 26 juni 1909 werd geboren. Hij verliet Nederland op 19-jarige leeftijd om z'n geluk te beproeven. In 1955 ontmoette hij Elvis Presley en werd zijn manager en bleef dat tot aan de dood van "The King of Rock and Roll" in 1977.

Elvis heeft nooit buiten Noord-Amerika opgetreden

Dries reisde echter zonder papieren, dus illegaal, de V.S. in. Daardoor kon hij geen Amerikaans paspoort krijgen. Bovendien verspeelde hij zijn Nederlandse nationaliteit door dienst te nemen in een buitenlands leger. Vanaf dit moment was hij staatloos, wat verklaart waarom hij nooit de V.S. verlaten heeft. Elvis Presley heeft meer dan 1.100 keer live opgetreden in zijn hele carriere. Daarvan vonden er maar 3 buiten de Verenigde Staten van Amerika plaats. Deze buitenlandse optredens vonden alle drie plaats in 1957 in Canada. Op dat moment was er geen paspoort vereist om tussen de VS en Canada te reizen. Het is nooit echt bewezen, dat dit kwam door het paspoort-verhaal van Tom Parker, maar het is wel opvallend.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl