Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden

Koerts begon op veertienjarige leeftijd met zijn tweelingbroer Chris een muzikaal duo onder de naam The Singing Twins. Daar vloeide Earth and Fire uit voort.

Vele hits met Jerney Kaagman als zangeres

Gerard KoertsNadat George Kooymans nog de eerste hit Seasons schreef voor de band, werden de gebroeders de drijvende krachten achter de succesformule. Zij schreven verder alle nummers, waaronder het succesrijkste nummer Weekend.
Gerard Koerts introduceerde als eerste in de jaren 70 de mellotron in de Nederlandse popmuziek, die al eerder gebruikt werd door de Britse Moody Blues. Het instrument bleef jarenlang typerend voor de sound van de band.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl