Drummer van Yes overleden

Alan White, de drummer van popgroep Yes, is donderdag na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd in de Amerikaanse stad Seattle overleden.
Alan WhiteIn 1969 vroeg John Lennon hem om te komen spelen in zijn Plastic Ono Band. White speelde mee op de albums Live Peace in Toronto en Imagine. Via Lennon kwam White in contact met George Harrison, die hij bijstond als drummer op het album All Things Must Pass.
Zijn carrière bij Yes begon in juli 1972, toen hij de uit de band gestapte Bill Bruford verving (die sloot zich aan bij King Crimson). Hij kon direct mee op tournee en had maar drie dagen om het repertoire te leren spelen. Vanaf dat moment was hij de vaste drummer van Yes.
Het eerste studioalbum waarop hij speelde (en het zesde van de band in het algemeen), Tales from Topographic Oceans, was ook Yes' eerste UK No 1.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl