Drum-legende Ginger Baker overleden

De invloedrijke drummer van de beroemde superband Cream uit de jaren is op 80 jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Hij had de longaandoening COPD.

Baker vormde in 1966 samen met Eric Clapton en Jack Bruce de psychedelische bluesband Cream. Ginger BakerDe formatie had een gigantische hit met het nummer White Room. In 1969 viel de band uit elkaar. Na een afscheidstournee door de VS traden ze nog eenmaal op in eigen land. Het afscheidsconcert in de Royal Albert Hall heeft een legendarische reputatie. Eric Clapton en Ginger Baker vormden na Cream samen met Steve Winwood en Rick Grech de band Blind Faith.
Later speelde Baker nog in de bands Hawkwind, Public Image Ttd, Masters of Reality en ook Queens of the Stone Age.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl