Don McLean geeft eind augustus een openluchtconcert in Amsterdam

De 73-jarige Amerikaanse zanger Don McLean geeft 26 augustus een openluchtconcert in het Amsterdamse Bostheater.

Wereldberoemde songs

McLean werd op 2 oktober 1945 geboren in New Rochelle in de staat New York. Als hij in 1963 van school komt gaat hij meteen in clubs optreden. Don McleanIn 1970 komt, na langdurige onderhandelingen met platenmaatschappijen, zijn eerst album ‘Tapestry’ uit. Hierop staan de werledberoemde songs 'Vincent' en 'American Pie' op. 'Vincent' is een eerbetoon aan Vincent van Gogh, ook bekend onder de titel Starry Starry Night, waar het nummer mee begint, een verwijzing naar het schilderij van Van Gogh, de sterrennacht. McLean schreef de tekst van het nummer nadat hij een boek las over het leven van de schilder.
Het nummer ‘American Pie’ gaat over het vliegtuigongeluk waarin Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper om het leven zijn gekomen. In de ogen van McLean was dit “the day the music died.” Het nummer is nog steeds onderwerp van discussie als het gaat over de interpretatie van de tekst.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere