Demis Roussos op 68-jarige leeftijd overleden

De Griekse zanger Demis Roussos is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 68 jaar geworden.

Aphrodite's Child

Demis-RoussosDe in 1946 in Egypte geboren Griek, die eigenlijk Artemios Ventouris Roussos heette, was zanger en bassist en mede oprichter van de Griekse progressieve rockgroep Aphrodite's Child, die in de jaren 1968-1971 een aantal hits had in Europa, zoals Rain and tears, I want to live, Marie Jolie, It's five o'clock en Spring summer winter and fall. De andere oprichter was Evangelos Odysseas Papathanassiou, die bekend werd als componist en multi-instrumentalist onder de naam Vangelis.

Solocarrière

Hierna begon Demis met zijn solocarrière. Deze vertoonde een piek in de jaren 1970-80 met een aantal hits waarvan de singles My Friend the Wind en Forever And Ever (1973) hoog genoteerd stonden in verschillende landen. Hij scoorde in december 1973 in Nederland een nummer 1 hit met Schönes Mädchen aus Arcadia. Van Roussos' platen zijn naar schatting in de wereld bijna 60 miljoen exemplaren verkocht.

Gezondheid

Roussos vecht jarenlang een strijd met de overtollige kilo's. In 1980 weegt hij bijna 150 kilogram, waarna hij aan een dieet begint en er meer dan 50 verliest. Zijn populariteit werd echter steeds minder waardoor hij steeds depressiever werd. De laatste jaren leed de zanger, die hij helaas niet kon overwinnen. Roussos laat zijn moeder, echtgenote en twee kinderen achter.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere