De Amerikaanse band Eagles gaat ermee stoppen.

The Eagles (Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit, Vince Gill en Deacon Frey ) , een van de meest succesvolle bands, hebben de eerste aangekondigd van wat volgens hen hun "laatste" tourdata zijn. EaglesNa 52 jaar, meer dan duizend concerten en meer dan 150 miljoen verkochte albums, heeft de groep de eerste 13 data aangekondigd van hun laatste afscheidstournee, die op 7 september in New York begint, en er komen er nog meer aan.
Tijdens de tocht, genaamd "The Long Goodbye" zal mede- Rock and Roll Hall of Fame, Steely Dan, de shows openen, die op 7 september van start gaan in Madison Square Garden in New York.
Het afscheidstournee van The Eagles (foto jaren 70) zal naar verwachting tot in 2025 duren.
"We weten hoe gelukkig we zijn, en we zijn echt dankbaar", aldus de band in een verklaring. "Alles heeft zijn tijd, en voor ons is de tijd gekomen om de cirkel te sluiten."
Hun onlangs afgeronde Hotel California Tour - genoemd naar hun historische album uit 1976, dat ze in zijn geheel speelden met een begeleidingsorkest - bracht volgens de muziekindustrie-vakpublicatie Pollstar ongeveer $ 250 miljoen op over 90 showMusic Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere