Verwachte opbrengst Bowie elpee 50.000 euro

Een unieke zogenaamde acetate elpee met de eerste opname van David Bowies album Hunky Dory wordt deze week geveild.

Hunky DoryDe enige acetate plaat van Hunky Dory

Acetate lp’s zijn zeer kwetsbare platen die vaak per stuk of in kleine aantallen worden gemaakt en zijn bedoeld voor de producers of de muzikanten zelf. Bijzonder is dat de tracklist door Bowie zelf op de plaat geschreven is. Experts hebben vastgesteld dat het handschrift daadwerkelijk van de zanger is.
De eigenaar had de plaat in 1973 in ruil voor een flesje bier van zijn buurman gekregen, die het weer van zijn buurvrouw, de moeder van Bowies gitarist Mick Ronson, had gekregen. Pas in januari, toen Bowie overleed, bekeek de Brit de lp nog eens goed en kwam er achter dat deze zeer bijzonder was. Dat blijkt.
Interesse? Veiling is online bij Catawiki en duurt tot  zaterdag 30 april.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere