Dood Sam Cooke geeft vraagtekens

foto - Vinyl-Lp : sam_cookeSam Cooke werd op 11 december 1964 neergeschoten door Bertha Franklin, manager van het hotel Haciendan in Los Angeles, waar Cooke op dat moment verbleef. Bertha Franklin verklaarde dat ze Cooke had neergeschoten uit zelfverdediging, nadat hij een jonge vrouw, Elisa Boyer, had verkracht en haar, dronken en halfnaakt, had bedreigd. Ze werd vrijgesproken, maar veel mensen geloven echter dat cruciale feiten tijdens de rechtszaak niet zijn behandeld en later in de doofpot zijn gestopt. Elisa Boyer verklaarde dat Cooke haar fysiek gedwongen had op het bed in zijn motelkamer te gaan liggen en dacht dat hij haar wilde verkrachten. Ze vluchtte, pakte haar kleren en nam toen volgens eigen zeggen in de haast per ongeluk ook enkele kledingstukken van Cooke mee. Boyer rende eerst naar het kantoor van de manager, Bertha Franklin. Het duurde voor Boyer echter te lang voordat Franklin reageerde en dus besloot Boyer het motel uit te rennen. Het verhaal van Boyer toont echter verschillen met verhalen van andere getuigen. Veel mensen geloven dat Boyer erop uit was om Cooke te beroven en dat Cooke hierna kwaad, en dronken, naar de manager stapte om te vragen waar ze was.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere