Layla : Claptons lovesong voor vrouw van George Harrison

Het nummer ’Layla’ verscheen op het album ’Layla and Other Assorted Love Songs’ van Derek and the Dominos. Samen met drummer Jim Gordon schreef Clapton het lied en hoopte hiermee Pattie Boyd, de vrouw van Beatle (en tevens goede vriend van Clapton) George Harrison, te overtuigen haar echtgenoot voor hem te verlaten. foto - Vinyl-Lp : Harrison Clapton BoydClapton liet zich inspireren door het boek ’The Story of Layla and Majnun’, een verhaal over een jongen die hopeloos verliefd wordt op een mooie getrouwde vrouw en uiteindelijk gek werd omdat hij niet kon trouwen met haar. Clapton zag de overeenkomst met zijn eigen leven, aangezien hij hopeloos verliefd was op de getrouwde Pattie Boyd. Toen het album uit kwam, speelde Clapton de muziek voor Boyd, gaf haar een exemplaar van het boek, en verklaarde zijn liefde aan haar. Ze hadden een korte relatie maar Boyd weigerde uiteindelijk Harrison te verlaten. Clapton gaf het echter niet op en trouwde jaren later toch met Boyd. Later schreef Clapton ook nog ’Wonderful Tonight’ voor haar.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere