Rockidool Chuck Berry overleden

Chuck Berry, misschien wel de belangrijkste rock 'n' roll pionier uit de popgeschiedenis, is zaterdag thuis in Wentzville, Missouri op 90 jarige leeftijd overleden.

Chuck BerryDe politie vond Berry na een noodoproep in zijn huis. Hij reageerde niet meer en reanimatie mocht niet baten.
De gehele muziekwereld, die Berry ziet als een van de grondleggers van het rockgenre, reageerde emotioneel op zijn overlijden. De Britse rockgroep The Rolling Stones noemt Berry een ‘echte pionier van de rock-'n-rol, die een enorme invloed had op ons’. ,,Chuck was niet enkel een briljante gitarist, zanger en performer, maar hij was vooral een ervaren vakman als songwriter. Zijn nummers zullen eeuwig blijven leven", aldus The Rolling Stones in een verklaring. 
Velen vinden dat ‘met het overlijden van Chuck Berry een einde komt aan een tijdperk. Hij was dan ook een inspirator voor haast alle grote rock en popidolen, zoals bovengenoemde Roling Stones, maar ook The Beatles, Bruce Springsteen, Rod Stewart en The Beach Boys. Brian Wilson, het creatieve brein achter de Beach Boys noemt Berry een grote inspiratie. ,,Hij zal worden gemist door iedereen die houdt van rock-'n-rol."Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl